سلام 

مانده بودم بین یادماه، و دورهمی روایت انسان! هر دو تقریبا همزمان بود. بدتر اینکه معلوم شد، جلسه‌ی یاد ماه منزل خواهرم برگزار خواهد شد.

گفتم اشکال ندارد، نیمی از زمان را ‌در دورهمی شرکت می‌کنم، نیم‌دیگر را می‌روم جلسه!

اما بعد پشیمان شدم، که نکند اینجور از هر دو‌ هیچ نفهمم! پس ماندم در دورهمی.

دورهمی که شروع شد، استاد نخعی یک تاریخچه‌ی چند دقیقه‌ای از شروع ایده‌ی روایت انسان گفتند. از اینکه نیمه شبی در ماشین آقای آراسته، برای اینکه خوابشان بپرد!!! و جان سالم به‌ در ببرند، قصه‌ی روایت انسان را گفته‌اند و ایشان همانجا درخواست کرده‌اند برای تشکیل کلاسی منسجم برای این داستان!!!

رویم نشد بگویم، مگر قصه که تعریف می‌کنند مردم ‌خوابشان نمی‌گیرد؟ چطور شما قصه گفتید تا ایشان نخوابند و درست رانندگی کنند؟! ( البته که حق داشته‌اند خوابشان بپرد :) )

صحبت استاد که تمام شد، اولین سوال را خودم پرسیدم. 

شما هم اگر روایت انسان را می‌شنیدید، حتما‌ متحیر می‌شدید از سطح علمی یک‌ جوان سی‌ و ‌چند ساله! ماشاء الله 

ازشان پرسیدم ‌که چطور این حجم از اطلاعات متفاوت و مفید را کنار هم ‌جمع کرده‌اند. البته قبلا زندگی‌نامه‌شان را گفته بودند و تا حدی می‌دانستم، اما ایشان هم مجددا گفتند که بنابر عادتشان، اگر حرفی، علمی، مطلبی را بخواهند بیاموزند، اول برایشان سوال میشود که اصلا این علم از کجا آمده؟ چه کسی بیانش کرده؟ این آدم‌چگونه فردی بوده و . خلاصه باید ته و ‌توی تاریخچه‌ی آن علم را هم دربیاورند. از همین روی، به قول خودشان به هر علمی توکی زده‌اند!

در کنار آن البته اساتیدی مثل حاج آقای میرباقری که استاد تفسیرشان بوده‌اند، و دیگر اساتید، اثر مهمی بر زندگی ایشان داشته اند.

اما سوال دومم رفت روی اسناد روایاتی که در بیان تاریخ می‌آوردند. برایم سوال بود که آیا روایات تاریخی هم مثل روایات فقهی، بررسی می‌شوند، چه از لحاظ سندی،‌چه متن و محتوا و .؟

ایشان بعد از اینکه تحصیلاتم را پرسیدند، یک جواب نسبتا تخصصی در این باره دادند که مختصرش این می‌شد، که علمای ما در کتب رجال، بواسطه‌ی نیاز به مسائل فقهی، رواتی را بررسی کرده‌اند که روایات فقهی دارند!

در نتیجه بسیاری از روات که ‌معارف دین و یا تاریخ و دیگر مطالب را بیان کرده‌اند،اگر روایات فقهی نداشته باشند، اسمی ازشان در کتب رجال نیامده است! تا بخواهیم در بررسی سند از آنها بهره ببریم. 

و البته گفتند که خودشان برای اطمینان خاطر از بررسی محتوای روایات در کنار هم، سعی می‌کنند متقن ترینشان را انتخاب کنند.


+ فکر کنم متن خیلی سختی شد! عیب ندارد، این هم بماند به یادگار! با همه‌ی غلط‌هایش

ن مثل نوشتن ۷

ن مثل نوشتن ۶

ن مثل نوشتن ۵

ن مثل نوشتن ۳

ن مثل نوشتن ۲

این داستان: مادرزن!

هم ,ایشان ,روایات ,البته ,بررسی ,اینکه ,روایت انسان ,انسان را ,گفتند که ,روایات فقهی ,از اینکه

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

baghekaghazin درس پژوهی ناگفته های نشنیده طراحان برتر موفقیت در کار و زندگی مزرعه فیلم daneshtizhooshan نامه نگاری سئو و گوگل yasflowerit